103.71 на 100 хиляди души достигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в

...
103.71 на 100 хиляди души достигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в
Коментари Харесай

Още една област се оцвети в жълто на COVID картата

103.71 на 100 хиляди души достигна двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната. Това слага България в ниво 2 на картата по този индикатор. 

От през днешния ден и Перник е в жълтата зона с над 100 инфектирани на 100 хиляди души. Останалите области в жълто са София-град, Варна, Бургас и Враца.

Всички пет района, на които е разграничена страната в картата на епидемиологичната конюнктура по райони, са в нулевия светлосин стадий. Очаква се обаче западният регион 1 да влезе в зеления първи етап в рамките на пет дни. 

Картата на епидемиологичната обстановка разделя страната на пет района, като във всеки от тях се следи развитието на пандемията. Сред един от факторите са установяване на стадия, в който се намира даден район, е заетостта на интензивните легла за заболели с COVID-19. 

Според Плана за справяне с COVID-19 именно заетостта на интензивните и леглата за лекуване на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е измежду факторите за налагане на противоепидемични ограничения. Друг фактор, който здравните управляващи наблюдават, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР